12-й день війни Росії проти України: ворог бомбить українські міста з аеродромів Білорусі

7 березня 2022, 07:04
Окупанти здійснюють обстріли цивільного населення, "зелених коридорів", беруть в заручники жінок і дітей, розміщують техніку, боєприпаси в житлових кварталах.
війна, Буча
У Генштабі опублікували свіжу інформацію станом на 06.00 понеділка, 7 березня, щодо російського вторгнення / Фото Reuters

Розпочався дванадцятий день війни Росії проти України. Ворог продовжує наступальну операцію. З початку доби окупанти продовжили наносити ракетно-бомбові та артилерійські удари по населених пунктах України.

Як повідомили у Генштабі, російські загарбники продовжують використовувати аеродромну мережу Республіки Білорусь для нанесення авіаударів по Україні.

"Діючи підступно, окупанти порушують правила міжнародного гуманітарного права, здійснюють обстріли цивільного населення, "зелених коридорів", беруть в заручники жінок і дітей, розміщують техніку, боєприпаси в житлових кварталах міст, штучно створюють гуманітарну кризу в захоплених населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Місто Ірпінь під Києвом залишається без світла, води і тепла понад три доби, підвезення їжі та води немає. Окупанти заборонили городянам виходити з будинків.

"Мають місце численні випадки зйомки постановочних репортажів для російських телеканалів з приводу нібито гуманності й людяності солдатів загарбників. Також в соціальних мережах ворог продовжує поширення контенту, створеного від першої особи, який негативно висвітлює діяльність Збройних Сил України", - зазначили в Генштабі.

При цьому українські захисники здійснюють оборонну операцію в усіх напрямках висунення противника. Ворог продовжує нести великі втрати в живій силі, наземній техніці та засобах повітряного нападу, а також здається в полон.

Як повідомляв Главред, російські війська знову намагаються увійти до Миколаєва. Вони вдарили по місту з реактивних систем залпового вогню.

Обстріл почався о 05:00 годині ранку 7 березня. Триває бій у Корабельному районі. У частині міста зникли світло і вода.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти