Чоловік випадково знайшов справжній бивень мамонта у річці

Чоловік знайшов не просто рештки, а цілий бивень мамонта / Колаж: Главред, фото: Eddie Templeton для ЗМІ

Бивень наразі знаходиться в музеї, де фахівці уважно спостерігатимуть за ним, поки він висихає, а потім оброблять його клеєм для консервації.

В окрузі Медісон штату Міссісіпі, що у США, любитель скам'янілостей Едді Темплтон під час прогулянки помітив величезний бивень мамонта. Він стирчав зі скелі біля струмка, повідомляє CNN.

Якщо ви любите читати про науку, вас може зацікавити: під час ремонту чоловік знайшов знахідку XII століття: чиє лице там зображено.

Чоловік, який цікавився археологією, одразу звернувся до місцевої геологічної служби. Її співробітники приїхали на місце знахідки і розкопали останки. З'ясувалося, що знахідка Темплтона стала першою з відомих скам'янілостей мамонта у цьому регіоні.

Бивень, який випадково помітив чоловік під час прогулянки сільською місцевістю, належав мамонту Колумба (Mammuthus columbi), у довжину він досягав 2 метрів і важив близько 270 кілограмів. Це згодом підтвердив куратор палеонтології в Музеї природничих наук штату Міссісіпі Джордж Філліпс.

"Звичайно, було дуже цікаво знайти великий шматок бивня. Але особливо захоплюючим було те, що це був мамонт... Після того, як туди прибули геологи, і ми почали його розкопувати, і зрозуміли, що це був цілий бивень, від кінчика до основи, це стало ще більш захоплюючим. З кожним днем все ставало тільки краще", - сказав Темплтон.

Варто зазначити, що у штаті Міссісіпі і раніше знаходили останки мастодонтів споріднених до мамонтів. Такі тварини харчувалися різноманітними рослинами та могли жити в різних умовах.

Однак самі мамонти були значно перебірливіші в плані харчування і паслися виключно на відкритих луках, а в штаті було лише два райони, де вони могли мешкати.

Що відомо про CNN?

CNN — одна з провідних телерадіокомпаній світу. Була заснована у 1980 р. Тедом Тернером виключно як телевізійне агентство новин. Зараз розташована у м. Атланта, штат Джорджія, США. CNN першою почала цілодобове мовлення у 25-ту річницю свого заснування, 1 червня 2005 року, пише Вікіпедія.

Вам також можуть бути цікаві інші новини:

Новини заразКонтакти