Величезний астероїд наближається до Землі: вчені назвали дату і загрози

Астероїд наближається до землі / elheraldodesaltillo.mx

У NASA відзначили, що розмір астероїда 2021 може в два рази перевищити висоту Біг-Бена

24 липня о 15:13 за київським часом до Землі на максимальну відстань наблизиться великий астероїд 2008 GO20. Швидкість руху небесного тіла становить 8,18 км в секунду і 29 500 км на годину.

Розмір космічного об'єкта може становити від 92 до 210 метрів, в той час як довжина вежі палацу Вестмінстер – Біг-Бена – 96,3.

Відстань пролітаючого від Землі астероїда складе 4,91 мільйона кілометрів. Це в 12 разів перевищує дальність від Місяця до нашої планети. За даними фахівців NASA, загрози зіткнення із Землею немає. Однак за об'єктом ведеться пильне спостереження, так як астероїдам властиво змінювати траєкторію польоту.

Також вчені відзначили, що наступне наближення астероїда 2008 GO20 до Землі відбудеться в 2034 році. Він пролетить в дальності 4,54 млн кілометрів від блакитної планети. Про це повідомляє Express.co.uk.

Небесне тіло відноситься до категорії «потенційно небезпечних». У категорію небезпечні астероїди потрапляють об'єкти понад 140 метрів в діаметрі і мінімальною відстанню від Землі 7,5 млн кілометрів.

Про астероїди коротко

Небесне тіло неправильної форми, яке рухається по орбіті навколо Сонця. З латинського перекладу астероїд означає "подібний зірці". Вчені висувають гіпотези, що астероїди складаються уламків планет, які зруйнувалися в результаті вибуху або зіткнення. Одна з версій передбачає, що в основі небесних об'єктів речовина, з якої сформувалися планети Сонячної системи.

Астероїд 2021 / suara.com

Найбільший астероїд - Паллада. Її діаметр понад 500 кілометрів. При зіткненні з іншими космічними тілами астероїд розпадається на метеорити.

Читати такожЗемлетрус, голод і епідемія: з'явилося пророкування Нострадамуса на 2021 рік

Астероїд - інші новини Главреда

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти