Учені визначили ознаки високого IQ

Учені назвали ознаки високого IQ / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Для багатьох це стало несподіваним відкриттям.

Любов до читання, розмови із самим собою, нічний спосіб життя та інші звички можуть свідчити про високий рівень інтелекту (IQ). Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на дослідження психологів.

"Якщо ви розмовляєте самі з собою, це зовсім не ознака божевілля. Навпаки, це може вказувати на те, що ви розумніші за більшість", - йдеться у статті.

Дослідження показують, що така звичка покращує пам'ять, сприяє впевненості та підвищує уважність.

Що таке коефіцієнт інтелекту?

Коефіцієнт інтелекту (англ.IQ - intelligence quotient) - кількісна оцінка рівня інтелекту людини (коефіцієнт розумового розвитку): рівень інтелекту відносно рівня інтелекту середньостатистичної людини (такого самого або середнього віку); у вужчому розумінні - відношення так званого розумового віку до істинного хронологічного віку даної особи (індивіда). Визначається за допомогою спеціальних тестів (таких як тест Айзенка). Коефіцієнт інтелекту є спробою оцінки фактора загального інтелекту.

Крім того, вчені виявили вищий IQ у людей, схильних до мрійливості, інтровертів і тих, хто віддає перевагу активності ночами. Ще одним можливим індикатором високого інтелекту вважається життя в легкому безладі, що може бути пов'язано з нестандартним мисленням.

Читання книг також є фактором, що вказує на високий IQ, оскільки воно розвиває когнітивні здібності, покращуючи концентрацію і уяву.

Раніше ми розповідали про загадку, яка спантеличить усіх - потрібно знайти 3 відмінності за 10 секунд. Доведеться дуже уважно вивчати поглядом картинки, щоб зрозуміти, чим саме вони відрізняються.

Також раніше ми розповідали про загадку, в якій потрібно знайти 3 відмінності між картинками за 18 секунд. Тільки люди з "орлиним зором" зможуть помітити, чим саме відрізняються дві картинки.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти