Вакцина від COVID-19 втратить сенс: експерт приголомшив прогнозом

Експерт попередив про другу хвилю коронавірусу / Фото pixabay.com

Ті, хто перехворів на коронавірус у легкій формі, набувають імунітет тільки на кілька місяців, наголосив Ільназ Іматдінов.

Вже восени людська популяція вже набути колективний імунітет до коронавірусу, тому вакцинація втратить сенс, заявив завідувач лабораторією центру Вектор Ільназ Іматдінов.

Як підкреслив він в ефірі Росія 24, люди, які перехворіли на коронавірус у легкій формі, набувають імунітет тільки на кілька місяців і можуть знову захворіти у другу хвилю COVID-19.

"Якби це справді було так, то було б добре. Нажаль, на поточний момент епідеміологічні дослідження вказують на зворотну ситуацію. Коли люди хворіють в легкій формі, титр антитіл у них зберігається декілька місяців, після чого зникає", - зазначив експерт.

Читати такожВ Україні різко збільшилася кількість активних випадків COVID-19

"Тому не зовсім зрозуміло, як позначиться друга хвиля на цих людях, тобто, вони захворіють повторно чи ні - питання відкрите", - додав Іматдінов.

Нагадаємо, раніше лікар-анестезіолог Павло Сільковський заявив про те, що стійкість імунітету до коронавірусу COVID-19 залежить від реакції організму на хворобу.

Читати такожЧотири регіону України під загрозою: де COVID-19 вдарить з новою силою

Він підкреслив, що у випадку агресивної інфекції імунітет виробляється більш стійкий.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти