Лікар озвучив симптоми погіршення стану судин

Деякі симптоми вказують на погіршення стану судин / http://horoshev.ru

За словами вченого, побоювання викликають запаморочення.

Академік РАН, доктор медичних наук Юрій Беленков зазначив, що існують симптоми, за якими можна визначити серйозне погіршення стану судин, що має загрозу для життя людини.

Як повідомляє U-News, йдеться про погіршення стану стінок судин, а також про порушення судинного тонусу.

За словами вченого, слід звернутися до лікаря, якщо у людини постійно мерзнуть кінцівки - верхні або нижні. Також побоювання повинні викликати набряки ніг і судоми. Характерною ознакою захворювання судин є часте запаморочення і непритомність.

Беленков зазначив, що найбільш часті проблеми з судинами спостерігаються у метеозалежних людей. Показниками слабких судинних стінок є часті кровотечі, поява гематом без пошкоджень.

Читати такожВчені розробили новий метод лікування проблем із зоромПричини судинного тонусу можуть бути різні – від перенесених інфекційних захворювань до гормонального збою в організмі. Негативно позначаються на роботі серцево-судинної системи неврози. Серед першопричин також виділяють куріння, запальний процес, гіпертонію, атеросклероз, ожиріння. Зокрема, надлишкова маса тіла часто провокує проблеми з судинами.

Як раніше повідомлялося, практично для будь-якої людини можна підібрати напої, які поступово нормалізують артеріальний тиск без ліків.

Нагадаємо, у США учені з дослідницької групи Університету Дьюка з'ясували, що скачки артеріального тиску у молодих людей, як правило, є сигналами серцево-судинних захворювань, які вимагають негайної профілактики.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти