Цифра здивує багатьох: як часто потрібно прати джинси - дослідження

20 серпня 2024, 17:20
2334
Джинси пройшли довгий шлях відтоді, як їх створили як практичний одяг для шахтарів та робітників. Однак, не всі розуміють, як часто їх потрібно прати.
Цифра здивує багатьох: як часто потрібно прати джинси - дослідження
Як часто потрібно прати джинси - що зробити, щоб джинси не світлішали / Колаж Главред, фото: pexels

Джинси зараз доступні у всіх можливих варіантах крою, кольорів та стилів, і жоден гардероб не обходиться без принаймні однієї пари. Однак визначити, як часто їх слід прати, може бути непросто.

Дослідження, проведене Університетом Альберти, показало, що рівень бактерій у парі джинсів, яку носили два тижні, такий самий, як і в парі, яку носили щодня протягом 15 місяців, тобто частіше прання не робить їх чистішими.

За даними джинсового бренду Levi's, деякі люди вирішують ніколи не прати джинси. Дизайнер Пол О'Ніл розповів австралійському фінансовому виданню Australian Financial Review, що він пере їх кожні "30-50 разів".

відео дня

О'Ніл розповів виданню Australian Financial Review , що він рекомендує прати джинси в холодній воді, щоб колір не потьмянів, і вивішувати їх на вулицю для сушіння — ніколи не сушити в сушарці.

"Чим більше ви перете джинс, тим світлішим він стає, втрачаючи колір з кожним пранням", — сказав він.

Однак він пояснив, що частота прання джинсів залежить від особистих уподобань і немає "офіційного" способу.

Замість того, щоб прати джинси, деякі люди знаходять інші способи освіжити їх, наприклад, кладуть їх у морозильну камеру, збризкують оцтом або вивішують на сонці для "прання УФ", щоб знищити бактерії, сказав О'Ніл.

Обговорюючи це питання в соціальних мережах, багато з користувачів Reddit зізналися, що рідко перуть свій джинсовий одяг, повідомляє Express.

Хтось, що називає себе експертом з одягу наголосив, що занадто часте прання може призвести до пошкодження тканини.

"Джинс був створений для важких завдань, що робить його стійкою тканиною. Ви можете носити їх стільки разів, скільки забажаєте, доки вони не будуть брудними і не будуть погано пахнути", - вказує він.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Не всі погодилися з підходом "краще менше, та краще", коли мова йшла про прання джинсової тканини, багато хто з жахом відреагував на нього.

"Це огидно, я думаю, що їх потрібно прати після кількох разів носіння. Ви явно будете смердіти!", - написав один із користувачів.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти