Команія Маска запустить 60 нових супутників Starlink: онлайн-трансляція

3 вересня 2020, 15:40оновлено 3 вересня 2020, 21:26
Запуск дванадцятої місії Starlink був запланований на 30 серпня. Однак через погану погоду його довелося відкласти.
Ракета SpaceX Falcon 9
Ракету SpaceX Falcon 9 запустять з Космічного центру НАСА імені Кеннеді на мисі Канаверал / Фото SpaceX

У четвер, 3 вересня, компанія SpaceX американського винахідника і мільярдера Ілона Маска, запустить 60 нових супутників Starlink.

Ракету SpaceX Falcon 9 з 60 супутниками зв'язку планують запустити в четвер о 8:46 EDT (15:46 за Києвом) з Космічного центру НАСА імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді. Запуск місії можна буде подивитися у прямому ефірі на офіційному сайті компанії.

Спочатку компанія SpaceX планувала здійснити запуск дванадцятої місії Starlink 30 серпня. Однак тоді через погану погоду стартувати з космодрому на острові Мерріт зміг лише супутник SAOCOM 1B. Сьогодні ймовірність гарної погоди складає 80%, тому шанси на запуск місії великі.

На даний момент компанія Маска має дозвіл на запуск 12 тисяч супутників Starlink і подала заявку на отримання дозволу на запуск ще 30 тисяч супутників. Вже були запущені 600 супутників для Starlink, системи широкосмугового зв'язку на низькій навколоземній орбіті.

Запуск супутників Starlink - онлайн-трансляція

читайте такожМаск представив чіп, за допомогою якого мозок можна підключати до комп'ютера

Як повідомляв Главред, на початку серпня космічний корабель Crew Dragon американської компанії SpaceX приводнився в Мексиканській затоці після відстиковки від Міжнародної космічної станції. Корабель повернув на Землю американських астронавтів Боба Бенці та Дугласа Харлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти