Знайдені бактерії, що з'їдають цвях за три дні

13 жовтня 2021, 02:52
Мікроорганізми можуть допомогти в очищенні повітря.
Знайдені бактерії, що з'їдають цвях за три дні
Цвях ніби розчиняється / phys.org

У Чилі - найбільшому в світі виробнику міді, у зв'язку з чим сильно забруднене повітря країни, біотехнолог Надак Реалес виявила спосіб боротьби з відходами гірничодобувної промисловості. Вона знайшла бактерії, що поїдають цвях за три дні. Про це пише сайт Phys.org.

Реалес зосередилася на бактеріях під назвою Leptospirillum, що окислюють залізо, які витягла з гейзерів Татіо, розташованих на висоті 4200 метрів над рівнем моря.

Ці бактерії є екстремофілами і здатні виживати в кислому середовищі. Спочатку вони руйнували цвях за два місяці. Однак після двох років випробувань бактерії "навчилися" поїдати цвях за три дні.

відео дня

"Після завершення процесу дезінтеграції залишається малиновий рідкий залишок, відомий як вилуговуючий агент, який сам по собі володіє несподіваною якістю – він може "поліпшити вилучення міді в процесі, званому гідрометалургією", - зазначила Надак.

Також, за її словами, рідкий залишок можна використовувати для видалення міді з породи більш екологічно безпечним способом.

Нагадаємо, американські вчені розповіли про те, що їм вдалося створити унікальні таблетки, які за годину можуть очистити літр води. Новий засіб створено на основі матеріалу гідрогелю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти