Вчені назвали несподівану небезпеку комп'ютерів і смартфонів

10 березня 2020, 04:34
Використання смартфонів і комп'ютерів може призвести до маразму і депресії.
гаджети
Вчені порадили не користуватися смартфонами під час роботи за комп'ютером / Фото pixabay.com

Сучасний світ важко уявити без смартофонів, планшетів, комп'ютерів. Ми користуємося ґаджетами постійно – на роботі, вдома, у транспорті. Вчені застерігають, що таке надмірне використання смартфонів і комп'ютерів загрожує серйозними проблемами для здоров'я, аж до розвитку маразму і депресії.

Яку шкоду приносить смартфон

Все частіше в світі діагностують порушення пам'яті у пацієнтів у віці від 30 до 60 років. Лікарі пов'язують цю тенденцію з тим, що ґаджети негативно впливають на мозок, перевантажуючи його великим об'ємом інформації.

"Мозок людини не справляється з обробкою таких обсягів і перетворюється на "смітник", – цитує Nikkei Style директора клініки пам'яті Окумура Аюмі Окумуру.

відео дня

Як пояснюють вчені-нейрохірурги, за впорядкування інформації в мозку відповідає префронтальна кора в лобовій частині. Вона також відповідає за мислення, ухвалення рішень, контроль пам'яті та емоцій. Коли інформації стає занадто багато, робота цих функцій може порушитися. Так, збільшується кількість простих помилок, падає рівень здатоності навчатися, з'являється розчарування і гнів, а також зникає мотивація та інтерес.

Щоби зменшити вплив смартфона на мозок, вчені порадили не користуватися смартфонами під час роботи за комп'ютером, прийому їжі і перегляду телевізора. Також варто більше спати - під час сну мозок відпочиває і відновлюється.

Нагадаємо, раніше група вчених з Великобританії довела, що мобільний зв'язок в мережі 5G не несе жодної небезпеки для людей. Крім того українцям не варто турбуватися через новий формат радіовипромінювання, оскільки повномасштабне введення 5G в світі (і в нашій країні) планується не раніше 2024-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти