Ефект "отруєної стріли": у США створили суперантибіотик

5 червня 2020, 04:35
З'єднання SCH-79797 може протистояти навіть стафілококу і гонококу, що є стійкими до всіх відомих антибіотиків.
бактерії
Бактерії не можуть виробити до SCH-79797 резистентність / Фото pixabay.com

Вчені з Прінстонського університету в США заявили про те, що виявили з'єднання, яке може стати унікальним препаратом нового покоління, здатним перемогти навіть найстійкіші до антибіотиків бактерії.

Результати дослідження опубліковані в журналі Cell. Зокрема, повідомляється, що вчені виявили з'єднання SCH-79797, що має подвійну дію. Керівник дослідження, професор Земером Гітай порівняв його з "отруєною стрілою". Тобто це своєрідна комбінація двох видів зброї — отрути і клинка. Зброя одночасно атакує і зсередини, і зовні та може знищити навіть найсильніших супротивників — від кишкової палички Escherichia coli до стафілокока і гонокока, що є стійкими до всіх відомих антибіотиків.

Також повідомляється, що бактерії не можуть швидко виробити до нового з'єднання резистентність. Крім того, воно є безпечним для людей. Вчені присвоїли йому назву "іррезистин".

відео дня

"Ми сподіваємося, що в майбутньому це призведе до появи нових типів антибіотиків", — зазначив Гітай.

Нагадаємо, раніше український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про небезпеку самостійного застосування антибіотиків під час профілактики коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти