Визначено найкращий час для засипання

13 листопада 2021, 02:14
Результати показують, що ранній або пізній відхід до сну може з більшою ймовірністю порушити біологічний годинник.

Що означає сон з середи на четвер
Сон ефективний, якщо заснути в правильний час / ua.depositphotos.com

Учені з Британії з'ясували, що відхід до сну між 22 і 23 годинами істотно знижує ризик захворювань серцево-судинної системи. Дослідження було опубліковано в Європейському журналі кардіології, повідомляє BBC News.

Експерт тривав протягом шести років. У ньому взяли участь 88 тисяч добровольців. Фахівці фіксували дані про час їх сну і неспання за допомогою пристрою, схожого на наручний годинник. Крім того, вони стежили за станом серця і кровообігом учасників дослідження.

В результаті з'ясувалося, що сон між 22 і 23 годинами є оптимальним варіантом для збереження здоров'я серця в довгостроковій перспективі для більшості людей.

"Хоча ми не можемо зробити висновок про причинно-наслідковий зв'язок з нашого дослідження, результати показують, що ранній або пізній відхід до сну може з більшою ймовірністю порушити біологічний годинник, що має несприятливі наслідки для здоров'я серцево-судинної системи", – заявив автор дослідження Девід Пленс.

А найризикованіший час відбою, за словами вченого, після півночі.

"Можливо, це тому що такий сон знижує ймовірність побачити ранкове світло, яке "оновлює" біологічний годинник", - додав учений.

Підкреслюється, що достатня кількість сну важлива для нашого загального самопочуття, і більшості дорослих слід прагнути спати від семи до дев'яти годин на добу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вживання хурми може спровокувати утворення в шлунку фітобезоара - щільного клубка з рослинних волокон.

Також раніше експерти оприлюднили перелік осінніх продуктів, які сприяють схудненню.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти