Вчені виявили підступну небезпеку меду

7 травня 2020, 23:20
Експерти попереджають, що солодкий продукт містить фруктозу і глюкозу у великих кількостях.
еда_мед_Медовый спас
Медики попередили про небезпеку меду / 1zoom.ru

Вчені спростували твердження, що мед корисний для здоров'я людини, тому рекомендують враховувати і його негативний вплив на організм людини.

Як стверджує відомий нутриціолог Ельміра Рудкевич, існує ряд міфів щодо цього натурального продукту харчування.

За словами фахівця, дослідження про користь меду практично не проводилися. Відомо лише, що він має жарознижувальну дію, а також полегшує кашель. Проте лікувальні властивості виявлені тільки у липового меду, який вважається вкрай рідкісним.

відео дня

"Через це натуральний липовий мед стає поліфорним. Це значить, що до його складу входить мед, зібраний з різних рослин", - підкреслила експерт.

читайте такожВчені назвали їжу, яка робить чоловіків сексуальнішеРудкевич підкреслила, що недобросовісні продавці нерідко додають у мед цукор, що значно погіршує його якість. Але навіть повністю натуральний мед містить у великих кількостях глюкозу і фруктозу, а ці речовини можуть спровокувати перепади рівня цукру в організмі.

Існує думка, що мед містить багато мінералів і вітамінів. Однак для ефективного поповнення організму цими речовинами необхідно з'їсти в день три кілограми меду, що, по суті, неможливо. Корисних амінокислот і білків в цьому продукті практично немає, тому його унікальний вплив є міфом.

Нагадаємо, вчені пояснили, кому строго протипоказаний чай з лимоном.

Також вчені в результаті досліджень дійшли висновку, що келих вина прирівнюється до години тренувань у тренажерному залі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти