Вчені навчилися виявляти SARS-CoV-2 в повітрі

13 жовтня 2021, 04:59
Фахівці створили пристрій для визначення вірусних частинок в їх повній кількості.
коронавірус
Створено спеціальний пристрій для визначення частинок коронавірусу в повітрі / Daniel Foster / flickr.com/

Сінгапурські дослідники з Наньянського технологічного університету і Національного університету країни винайшли пристрій, що володіє здатністю виявляти в повітрі вірусні частинки SARS-CoV-2. Про це йдеться в журналі Indoor Air.

У двох стаціонарних відділеннях великої сінгапурської лікарні з пацієнтами, хворими COVID-19 був проведений відбір проб повітря з подальшим виявленням молекул кодуючої нуклеїнової кислоти в складі вірусної РНК. Саме він показав високий рівень SARS-CoV-2 в навколишньому середовищі (72%).

Відзначається, що при цьому при традиційних способах зняття мазків з поверхонь в тих же приміщеннях було знайдено всього лише 9,6% вірусних частинок.

відео дня

"Витягнута РНК піддається зворотній транскрипції в реальному часі методом полімеразної ланцюгової реакції, що за своєю чутливістю можна порівняти зі стандартним тестом зразків з носоглотки для перевірки наявності SARS-CoV-2", - зазначено в статті.

Експерти припускають, що такі пристрої стануть додатковими інструментами для масового антивірусного скринінгу.

Нагадаємо, київський інфекціоніст Євген Дубровський заявляє, що у добровольців, які з ним і співпрацюють і які перехворіли коронавірусом, імунітет до хвороби зберігається мінімум 17 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти