Вчені назвали легкий спосіб знизити тиск без ліків

15 лютого 2020, 19:00
Лікувальний ефект має звичайна прогулянка на свіжому повітрі.
Давление
Тиск можна знизити прогулянкової терапією / Фото: pixabay.com

Німецький кардіолог озвучив максимально елементарний спосіб знизити високий артеріальний тиск без ліків.

Як повідомляє місцевий портал Focus, результати своїх досліджень представив керівник Центру профілактичної та спортивної медицини технічного університету Мюнхена Мартін Хал.

За словами експерта, щоденна 15-хвилинна прогулянка сприяє зниженню тиску на п'ять-вісім міліметрів ртутного стовпа. Вчений рекомендує додати до щоденних вправ скандинавську ходьбу, їзду на велосипеді і біг підтюпцем. При цьому він нагадує, що людям із хронічними захворюваннями не варто перевантажувати організм надмірними фізичними навантаженнями.

відео дня

Хал радить пацієнтам дотримуватися не суворої дієти, а саме — скоротити споживання ковбаси, сиру і хліба, оскільки ці продукти містять дуже багато солі. Медик рекомендує замінити шкідливі продукти в щоденному раціоні овочами та фруктами.

Фахівець наголосив, що якщо всі пацієнти з гіпертонією будуть пам'ятати про ці правила, то кількість інсультів і серцевих нападів знизиться вдвічі.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я пояснила, що симптоми зараження небезпечним коронавірусом дуже схожі на стандартну вірусну інфекцію, тому проявляються нежиттю, кашлем і підвищенням температури тіла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти