Учені визначили ознаки високого IQ

27 серпня 2024, 14:52
594
Для багатьох це стало несподіваним відкриттям.
Учені назвали ознаки високого IQ
Учені назвали ознаки високого IQ / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Любов до читання, розмови із самим собою, нічний спосіб життя та інші звички можуть свідчити про високий рівень інтелекту (IQ). Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на дослідження психологів.

"Якщо ви розмовляєте самі з собою, це зовсім не ознака божевілля. Навпаки, це може вказувати на те, що ви розумніші за більшість", - йдеться у статті.

Дослідження показують, що така звичка покращує пам'ять, сприяє впевненості та підвищує уважність.

відео дня

Що таке коефіцієнт інтелекту?

Коефіцієнт інтелекту (англ.IQ - intelligence quotient) - кількісна оцінка рівня інтелекту людини (коефіцієнт розумового розвитку): рівень інтелекту відносно рівня інтелекту середньостатистичної людини (такого самого або середнього віку); у вужчому розумінні - відношення так званого розумового віку до істинного хронологічного віку даної особи (індивіда). Визначається за допомогою спеціальних тестів (таких як тест Айзенка). Коефіцієнт інтелекту є спробою оцінки фактора загального інтелекту.

Крім того, вчені виявили вищий IQ у людей, схильних до мрійливості, інтровертів і тих, хто віддає перевагу активності ночами. Ще одним можливим індикатором високого інтелекту вважається життя в легкому безладі, що може бути пов'язано з нестандартним мисленням.

Читання книг також є фактором, що вказує на високий IQ, оскільки воно розвиває когнітивні здібності, покращуючи концентрацію і уяву.

Раніше ми розповідали про загадку, яка спантеличить усіх - потрібно знайти 3 відмінності за 10 секунд. Доведеться дуже уважно вивчати поглядом картинки, щоб зрозуміти, чим саме вони відрізняються.

Також раніше ми розповідали про загадку, в якій потрібно знайти 3 відмінності між картинками за 18 секунд. Тільки люди з "орлиним зором" зможуть помітити, чим саме відрізняються дві картинки.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти