Вчені виявили користь середземноморської дієти для літніх людей

21 лютого 2020, 06:14
Корисні продукти здатні призупинити процес старіння.
Кетогенная диета
Середземноморська дієта здатна зупинити процес старіння / pohudejkina

Вчені озвучили цілющі властивості середземноморської дієти для людей похилого віку.

Група дослідників з Італії, Великобританії, Нідерландів, Франції та Польщі ретельно вивчила мікробіом кишечника близько 600 осіб у віці від 65 до 79 років.

Фахівці прийшли висновку, що харчування в рамках середземноморської дієти провокує зростання кишкових бактерій, що здатні призупинити процес старіння організму.

відео дня

За словами вчених, дієта допомагає виробити в кишечнику корисні бактерії, що дозволить активізувати роботу мозку і посилити пам'ять. Також в організмі відбувається процес придушення запальних хімічних процесів, які завдають непоправної шкоди організму людини.

Експерти відзначають, що необхідно уважно ставиться до підбору продуктів. Зокрема, особливу користь несуть помідори, цибуля та інші овочі. Вони дозволять активізувати кишкові бактерії, які запобігає втраті фізичної сили і когнітивних порушень. А обмежена кількість продуктів спровокує втрату фізичної сили, що особливо характерно для літніх людей.

Уточнюється, що середземноморська дієта повинна бути багата фруктами, овочами, горіхами, бобовими, оливковою олією і рибою, а також містити невелику кількість червоного м'яса і насичених жирів.

У літньому віці відбувається слабшання захисних функцій організму, і цей процес дозволить скорегувати середземноморська дієта з правильним раціоном.

Як раніше повідомлялося, німецький кардіолог озвучив максимально елементарний спосіб знизити високий артеріальний тиск без ліків.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я пояснила, що симптоми зараження небезпечним коронавірусом дуже схожі на стандартну вірусну інфекцію, тому проявляються нежиттю, кашлем і підвищенням температури тіла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти