Вчені пояснили, як правильний сон захистить від інфекцій

24 травня 2020, 04:11оновлено 25 серпня 2020, 14:27
Недосипання негативно впливає на імунітет.
сон
Сон захищає організм від інфекції / Фото pixabay.com

Вчені в результаті досліджень дійшли висновку, що міцний сон захищає організм людини від зараження хвороботворними мікроорганізмами, до яких відносяться віруси, бактерії і гриби.

Як відзначають вчені з університету Квінсленда, недосипання негативно позначається на імунній системі. Про це повідомляє MedikForum.

"Під час сну імунна система виділяє білки, звані цитокінами. Деякі цитокіни важливі для боротьби з інфекціями та запаленнями, допомагають нам реагувати на стрес", — уточнили вони.

відео дня

читайте такожВчені попередили, кому протипоказані помідориЕксперти провели експеримент, в якому взяли участь 78 чоловіків та 75 жінок. Ті, хто спав мало, виявилися більш схильні до простудних захворювань. Якщо ж сон становив сім годин і більше, то організм менш реагував на інфекції. Під час сну імунна система виділяє білки, які називаються цитокінами, які здатні боротися із запаленнями і вірусами.

Важливо скласти режим дня і графік пробудження. Це дозволить поліпшити тривалість і якість відпочинку в наступні ночі. Також необхідно виключити шум і забезпечити оптимальну температуру в приміщенні.

Нагадаємо, вчені пояснили, кому строго протипоказаний чай з лимоном.

Також вчені в результаті досліджень прийшли до висновку, що келих вина прирівнюється до години тренувань у тренажерному залі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти