Вражаючі висновки: вчені "розклали по поличках" ефективність карантинних заходів

19 листопада 2021, 00:27
Є запобіжні заходи, які рятують від "ковіду" навіть без вакцинації.
карантин в Україні
Корисний і некорисний карантин / УНІАН

Міжнародні вчені довели високу ефективність носіння масок в боротьбі з коронавірусом.

При цьому, вони запевнили, що навіть без вакцинації маска захищає організм людини від зараження SARS-CoV-2 53%. Результати дослідження опубліковані в науковому журналі British Medical Journal.

До такого висновку вони прийшли після метааналізу попередніх наукових робіт - восьми досліджень, що продемонстрували зниження захворюваності COVID-19, пов'язане з настільки елементарним миттям рук, на 53%, носінням масок на 53% і соціальним дистанціюванням на 25%.

Крім того, вони з'ясували, що закриття шкіл зменшувало захворюваність на 62%, а смертність - на 58%.

читайте такожСоціологи з'ясували, чому українці не хочуть щепитися від коронавірусуНагадаємо, американський мільярдер і засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс назвав терміни закінчення пандемії коронавірусу. За його словами, це трапиться, коли смертність від коронавірусу і загальний рівень інфікування досягнуть середніх показників сезонного грипу.

Також в Україні відкрили перший кабінет анонімної вакцинації. Він з'явився в Ужгороді. Відвідати його для отримання щеплення від коронавірусу Можуть ті, хто підробив або купив сертифікат про вакцинацію і зважився на справжнє щеплення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти