Вперше в історії: у США людині вживили в мозок нейрочип

22 липня 2022, 20:45
У США таку процедуру провели вперше в історії.
чіп, чіп в мозку, нейрочип
Нейрочип / ua.depositphotos.com

Ілон Маск залишився на бортом. Нью-йоркський стартап Synchron першим в США отримав дозвіл на імплантацію нейрочипа в мозок людини.

Як повідомляє Bloomberg, пацієнт був з важким паралічем, але за допомогою нейрочипа, людина здатна спілкуватися в Інтернеті, робити онлайн-покупки та виконувати інші завдання.

Розташований в моторній корі чіп використовує 16 електродів для моніторингу активності мозку і реєстрації збудження нейронів, коли людина думає. Сила сигналу з часом поліпшується в міру того, як пристрій все глибше зростається з кровоносною судиною і наближається до нейронів.

У США таку процедуру провели вперше. В Австралії, стартап вже імплантував свої пристрої чотирьом пацієнтам.

Нагадаємо, що Neuralink Маска працює над створенням набагато меншого за розміром і більш потужного імплантату, який, крім іншого, дозволить контролювати гормони, боротися з депресіями і навіть зможе змусити мозок працювати ефективніше. Втім, мільярдер ще в 2019 році розраховував, що тестування на людях стартує в 2020 році, але його компанія так і не отримала схвалення на випробування на людях.

Як раніше повідомляли, в 2020 році американський винахідник і мільярдер Ілон Маск заявив про створення спеціального чіпа для мозку Link, завдяки якому можна буде підключати мозок до комп'ютера.

Що стосується ціни пристрою, то, за словами Маска, в майбутньому воно буде коштувати кілька тисяч доларів.

читайте такожРосія не буде збивати супутники Starlink: "спеціальна операція" проти Маска виявилася фейком

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти