Вчені назвали найсмачнішу групу крові для комарів

13 червня 2020, 06:02
Комарі відмінно розпізнають групу крові людини.
комар
Комар вибирає "жертву" залежно від групи крові / Фото pixabay.com

Вчені з'ясували взаємозв'язок між групою крові людини і тим, наскільки часто її кусають комарі. Виявилося, що комахи відмінно розпізнають групу крові людини за запахом.

За результатами досліджень з'ясувалося, що комарі найчастіше вибирають "жертв" з першою групою крові, пише changeua.com.

"Фахівці провели експеримент, під час якого вдалося встановити, що улюблена група крові комарів – перша. Саме з цієї причини її володарі частіше страждають від комариних укусів", – йдеться в дослідженні.

відео дня

За словами вчених, до складу першої групи крові не входять деякі білки і гладкі еритроцити. Визначають комарі групу крові за запахом - саме склад крові впливає на аромат, який виходить від людини.

При цьому вдалося з'ясувати, що нерідко страждають від комарів також і володарі другої групи крові – правда, в основному ті, у кого негативний резус-фактор.

Що стосується людей з третьою і четвертою групами, то їм пощастило в цьому сенсі набагато більше. Комарі зазвичай їх не атакують, а якщо і кусають, то це відбувається в дуже рідкісних випадках.

Нагадаємо, раніше вчені назвали найбільш вразливу до коронавірусу групу крові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти