Залишитися здоровим до 100 років: японські вчені знайшли ліки, як перестати старіти

19 лютого 2021, 00:19
Японські вчені відкрили механізм, як позбутися від так званих старіючих клітин.
Як продовжити молодість - вчені знайшли спосіб
Як продовжити молодість - вчені знайшли спосіб / 1zoom.ru

Як зупинити біологічне старіння й одночасно продовжити молодість, з'ясували японські вчені.

У Токіо знайшли ліки, які допомагають організму позбутися від сінесцентних клітин (це так звані старіючі клітини). У перспективі, через п'ять-десять років, цей механізм допоможе людям уповільнити старіння, розповів РИА Новости професор НДІ медицини Токійського університету Макото Наканісі.

Справа в тому, що клітини людського організму можуть ділитися лише певну кількість разів. Потім процес припиняється - і починається процес накопичення старіючих клітин, що призводить до запалення і старіння. Причому причиною припинення оновлення клітин може бути не тільки вік, але й окислювальний стрес, пошкодження ДНК та інші фактори.

читайте такожЯкий чай продовжує життя - відповіли вчені"Тобто якщо видалити ці клітини, можна буде зупинити спровоковані ними запальні процеси, а отже - домогтися істотного поліпшення симптомів старіння", - пояснив професор Наканісі.

Виявилося, що старіюча клітина потребує ферменту GLS1, щоб вижити. І, якщо використовувати речовину, що його гальмує (інгібітор), то можна знищити всі клітини, що провокують запалення, в тому числі і старіючі клітини. Таким інгібітором став препарат, який вже використовують як ліки від деяких видів раку.

Досліди на мишах показали, що у піддослідних гризунів почали краще функціонувати нирки, печінка та легені. Також спостерігається поліпшення симптомів діабету і атеросклерозу. Заодно у них істотно зміцнювалася м'язова сила.

"Один з основних механізмів, чому з віком збільшується відсоток смертності, полягає в тому, що накопичуються клітини, що збуджують запальні процеси. Якщо видалити цей механізм, то, можливо, відсоток смертності з віком не буде рости. Тобто людина зможе дожити здоровою до 100 років. Вона збереже здоров'я і не буде хворіти (від старості), але максимальна тривалість життя в 120 років при цьому не зміниться", — резюмував професор Наканісі.

Як продовжити молодість: новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти