Відкрито новий вид предка людини

1 листопада 2021, 03:51
Предком сучасної людини є африканський вид людей, що жили близько півмільйона років тому.
Відкрито новий вид предка людини
Homo bodoensis / scitechdaily.com/Ettore Mazza

Група міжнародних дослідників на чолі з палеоантропологом Вінніпегського університету доктором Мір'яною Роксандич оголосила про присвоєння новому виду предка людини. Його останки були виявлені в Ефіопії. Цей вид носить ім'я Homo bodoensis, повідомляє SciTechDaily з посиланням на статтю в журналі Evolutionary Anthropology Issues News and Reviews.

Назва походить від місця Бодо Д'ар в Ефіопії, де, власне, і був знайдений череп.

У статті йдеться про те, що в середньому плейстоцені (774-129 тисяч років тому), в Африці закладався вид Homo sapiens, а потім в Європі з'явилися його найближчі родичі – неандертальці.

відео дня

При цьому, автори вважають, що африканський Homo bodoensis, який жив близько півмільйона років тому, це прямий предок сучасної людини.

До сьогоднішнього дня скам'янілості з Африки та Євразії того періоду традиційно відносили або до Homo heidelbergensis, або до Homo rhodesiensis. І тільки нещодавно опубліковані дані аналізу ДНК показали, що деякі скам'янілості в Європі, які раніше були названі Homo heidelbergensis, по істині належали раннім неандертальцям.

Виходячи з цього вчені порахували, що назву "гейдельберзький людина" потрібно виключити з класифікації, як, втім, і назву Homo rhodesiensis.

Нагадаємо, раніше офіс Шерифа звернувся до судмедекспертів, щоб вони допомогли впізнати проверстати, які робітники знайшли під час "озеленення" дороги поруч з особняком Меган Маркл і принца Гаррі за 14,7 мільйонів доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти