Під час ремонту чоловік знайшов знахідку XII століття: чиє лице там зображено

22 серпня 2024, 13:57оновлено 23 серпня, 22:11
328
Ремонтуючи свій будинок, чоловік знайшов дуже цікавий камінь.
Чоловік знайшов історичний скарб
Чоловік знайшов історичний скарб / Колаж: Главред, фото: allthatsinteresting

Під час ремонту свого будинку чоловік із міста Клотцов, Німеччина, виявив під будинком масивний камінь, прикрашений різьбленням.

Предмет вагою 1000 фунтів мав приблизно три фути заввишки, два фути завширшки та фут глибини, повідомляє Аllthatsinteresting.

До речі, штучний інтелект відтворив обличчя Ісуса Христа. Дізнайтеся, який вигляд він міг мати.

відео дня

Провівши розмову з дослідниками, стало відомо, що ця надзвичайна знахідка — це камінь із зображенням XII століття, рідкісний вид наскельного мистецтва, який виник у німецьких регіонах залізного віку.

Історія малюнків у Скандинавії та Німеччині

Камені-ілюстрації вперше з’явилися приблизно в 400 р. н. е. у Скандинавії та Німеччині та продовжували виготовлятися приблизно до 1100 р. н, повідомляє Аllthatsinteresting.

За словами істориків, ці малюнкові камені є рідкістю, на сьогодні їх існує менше 1000 різних форм, розмірів. Багато з цих каменів знайдено на Ґотланді, найбільшому острові Швеції та колишній гарячій точці вікінгів, який, можливо, був домом для приблизно 60 поселень вікінгів у період свого розквіту.

Найновіший камінь із зображеннями, знайдений у Клотцові, є одним із найунікальніших, коли-небудь виявлених, частково тому, що він був виготовлений, коли християнство поширювалося регіоном.

Исторический камень
На камені вирізьблено християнську фігуру, яка тримає хрест перед грудьми. / фото: allthatsinteresting

Ця знахідка є першим камнем-ілюстрацією такого роду, до того ж дає унікальний погляд на часову шкалу християнізації Північної Європи.

За даними дослідників, на камені може бути зображення єпископа Отто Бамберзького, місіонера 12-го століття, який активно діяв у цій місцевості, хоча ще потрібні додаткові дослідження.

"Камінь був покладений горизонтально на землю різьбленням догори біля однієї зі стін будинку. Його, можливо, використовували як сходинку для дверей, коли будинок вперше побудували у 18 столітті.На самому камені було зображення чоловіка, який тримає хрест на грудях, а також кілька інших релігійних символів", - розповів чоловік.

Він негайно повідомив про знахідку і наказав передати камінь до міста Шверін для дослідження. Там експерти встановили, що на камені зображений релігійний діяч XII століття.

Цей 900-річний камінь є єдиним каменем із зображенням фігури, яка тримає хрест перед тілом, що робить його безцінним історичним артефактом для розуміння хронології християнізації в Північній Європі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти